Nyest-űzés egyéb praktikákkal

PET-palackok a kocsi körül

Belvárosi bérház udvarán láttam először olyat, hogy az autó előtt és mögött, a lökhárító mellett félig vízzel töltött PET-palackok álltak. Később tudtam meg, hogy bizony ott is gondot okoznak az autó-tetőre mászó nyestek, és így próbálnak védekezni ellenük. Az elv az, hogy nyest szokásos felmászási helyére állított palackra mikor rálép, vagy meglöki, az eldől és ettől megijed a jószág.

Attól tartok, hogy ha működik is ez a praktika, csak annyit érünk el vele, hogy majd máshol fog az autóra felugrani a nyest. Körbe pedig mégsem rakhatjuk minden leparkolás után 223 PET-palackkal az autót… Ja, és el ne felejtsük elvenni a palackokat indulás előtt!

Számomra ez a módszer kényelmetlen, sok vesződséggel jár.

A motorterekben kárt okozó nyestek ellen állítólag hatásos módszer, ha egy kissé meghajlítgatott csirkehálót tesznek a motor alá. A nyest, amikor megpróbál felmászni a motortérbe, rá kell, hogy lépjen a dróthálóra. A háló zörgése, mozgása, hajladozása, bizonytalanná teszi a talajt a nyest lába alatt, ezért állítólag inkább kihagyja, az ily módon védett autókat.

Esetleg rakjam körül csirkehálóval az autót éjszakára? …..