Hozzászólások

Blog — 9 hozzászólás

  1. Olvasva a hanghatással való védekezéssel kapcsolatos fenntartásaidat, az jutott eszembe, mi lenne, ha mozgásérzékelőhöz lenne kötve? Így csak akkor lépne működésbe, ha feltűnnek az autó körül a látogatók és a környező más állatokra sem lenne zavaró hatással. Ráadásul, mivel nem egy állandó hanghatásról lenne szó, nem is tudnának hozzászokni, mindig megriadnának tőle. Akár többféle fenyegető kutyamorgást is lehetne rögzíteni, random lejátszási lehetőséggel, ami csak akkora hangerővel szól, amit csak ők hallanak meg az autók körül,így nem hatnak ki a környező többi állat életére. Biztos vagyok benne, hogy remek hallásuk van. ( Nem jött hírlevél az új felvételről.)

    • Tehát Te nem ultrahangokra gondolsz, hanem valódi kutya-hangokra.
      Annyiban jónak tűnik az elképzelés, hogy a kutya-hang valóban nem környezetidegen, tehát a többi élőlényt elvben nem zavarná. Esetleg még a macskákat, de azok se ólálkodjanak a kocsik körül!
      Az eljárás kipróbálásához szükség volna egy halom ‘mérges-kutya’ hangra egy mozgásérzékelőre, egy lejátszóra, (mondjuk mp3 lejátszóra) és egy hangszóróra. No meg némi műszerész szaktudásra (ezzel van egy kis gondom).

Vélemény, hozzászólás?